Okolje

911 GT3

Porsche GT3 okolje

Okolje

V času globalnih podnebnih sprememb, predvsem razprav o emisijah CO2, si vsak proizvajalec avtomobilov zastavlja vprašanje, kaj lahko danes ponudi v odgovor. Naš odgovor se glasi: visoka zmogljivost pri visoki učinkovitosti.

Prečiščevanje izpušnih plinov

Vozila znamke Porsche dokazujejo, da lahko tudi zmogljivi športni avtomobili v svojih razredih dosegajo relativno zmerne vrednosti porabe in emisij.

To je mogoče doseči z učinkovitim izkoristkom goriva s pomočjo tehnologij učinkovitosti, kot je neposredno vbrizgavanje bencina (DFI).

Katalizatorji s stereo lambda regulacijo poskrbijo za učinkovito prečiščevanje izpušnih plinov.

Recikliranje

Inteligentna lahka konstrukcija je za znamko Porsche že od nekdaj nekaj samoumevnega. To je mogoče doseči z namensko uporabo lahkega poliuretana, aluminija in magnezija. Vse izbrane materiale je mogoče dobro reciklirati. Uporabljamo tiste reciklirane plastične materiale, ki izpolnjujejo visoke tehnične zahteve.

Gorivo

Vsi modeli znamke Porsche in s tem tudi GT3 so seveda zasnovani za uporabo goriva z do 10 % deležem etanola, npr. za "E10". Etanol izboljšuje vrednosti emisij CO2, saj se biogorivo pridobiva iz rastlin, te pa iz ozračja črpajo CO2.