Notranjost

911 GT3

GT3 notranjost

Notranjost

Notranjost športnega avtomobila je kot obleka športnika: mora se odlično prilegati in dajati občutek druge kože. Šele takrat lahko človek in tehnologija postaneta športna celota. Za doseganje največje zmogljivosti voznik namreč potrebuje hitro dosegljive informacije in ergonomijo notranjosti, s pomočjo katere jih lahko še hitreje uporabi.

Zahteve izpolnjuje z vzpenjajočo se sredinsko konzolo, ki omogoča neovirano premikanje roke med volanskim obročem in izbirno ročico. Z ergonomskima obvolanskima prestavnima ročicama. Z elementi za upravljanje na dosegu roke, ki niso namenjeni igračkanju, ampak omogočajo nove možnosti na dirkalni stezi. Več kot 30.000 dirkalnih zmag se namreč ne skriva le pod pokrovom motorja.

Instrumenti

Natančni, ne igrivi. Minimalistični, ne modni. 5 okroglih instrumentov, vgrajenih v voznikov prostor, na Porschejev način kaže pot. V središču: merilnik števila vrtljajev motorja. Številčnica je titanove barve in nosi napis "GT3".

Kombinirani instrument s 4,6-palčnim barvnim zaslonom stalno posreduje podatke potovalnega računalnika, kot so npr. povprečna hitrost in povprečna poraba goriva, doseg ter prikaz zunanje temperature. Priklicati je mogoče tudi podatke sistema za nadzor tlaka v pnevmatikah (RDK) in štoparice opcijskega paketa Chrono. Poleg tega vas obvešča o nastavitvah komunikacijskih in zvočnih sistemov ali pa prikazuje zemljevid navigacijskega sistema. Vendar samo, ko niste na dirkalni stezi.

Materiali notranjosti

Trpežnost, obstojnost, neuničljivost. Pri materialih športnih ambientov prevladujejo alcantara®, usnje in notranji elementi srebrne barve ter krtačeni aluminij. Pogoj: materiali morajo biti praktični. In kakovostni. Dejstvo, da imajo pridih športnega avtomobilizma, je le dodatna prednost.

Alcantara® zagotavlja odlično oprijemljivost, je pralna in preprosta za vzdrževanje. Zaradi tega so z njo prevlečeni predvsem elementi, ki se jih v vozilu najpogosteje dotikamo: volanski obroč in izbirna ročica. Poleg tega tudi vratne kljuke, nasloni za roke na vratnih oblogah in pokrov predala v sredinski konzoli. Iz alcantare® sta tudi stropna obloga in obloga C-stebričkov.