Ideja 911 GT3

911 GT3

911 GT3

Ideja

Mnogi še nikoli niso slišali zanjo. Nekateri verjamejo, da je zgolj mit. Za prave navdušence pa se za idiličnimi zelenimi griči nemške pokrajine Švabske nahaja obljubljena dežela: Flacht. Domovina športnega avtomobilizma znamke Porsche. Naša domovina. Kraj, kjer srce Porscheja bije najhitreje. Kjer je prenos iz športnega avtomobilizma v serijsko proizvodnjo dnevna rutina. Testna proga naše igrišče. In natančnost naša največja strast.

Flacht je kraj, kjer je novi 911 GT3 naredil svoje prve kroge. Kjer je prvič zadonel odmevni zvok njegovega 4,0-litrskega bokser atmosferskega motorja. Kjer je bilo podvozje na neštetih testnih kilometrih nastavljeno enako natančno, kot je sicer nastavljeno podvozje modela Porsche 919 Hybrid za dirko v Le Mansu.

Naši inženirji so za to unovčili vse svoje izkušnje iz športnega avtomobilizma, o njih razglabljali in jih pilili vse do noči. Na koncu so se vsi strinjali: "Boljše ne more biti." A so se že naslednje jutro vprašali: "Ali res ne moremo tega storiti še bolje?" Za stotinko hitreje, odstotek živahneje, gram lažje.

Takrat – in šele takrat – smo mu lahko dodelili najvišje priznanje, ki je pri Porscheju mogoče:

Rojen v Flachtu.